ROMÂNIA

JUDEŢUL MUREŞ

COMUNA ACĂȚARI

CONSILIUL LOCAL                                                                                                                         

 

 

H O T Ă R Â R E A  NR.74

din 23 decembrie 2013

privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitelor şi taxelor locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile în  anul fiscal 2014

 

               

 

                Consiliul local al comunei Acățari;

            Văzând Expunerea de motive a Biroului financiar contabil şi resurse umane nr. 7052/2013, privind impozitele si taxele locale pe anul 2014;

Prin prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a H.G. nr. 44/2004, privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, a H.G. nr. 1309 din 27.12.2012, privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul fiscal 2013, a prevederilor OG 92/2003, privind codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

In baza art. 36, alin. (2) lit “b” si alin. (4) lit. “c” precum si ale art. 115 alin. 1 lit.” b” din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicata

 
 
                                   H o t ă r â ș t e :
 

Art. 1. Se stabilesc impozitele si taxele locale pentru anul 2014, dupa cum urmeaza:

 

CAPITOLUL I

IMPOZITUL SI TAXA PE CLADIRI

 

Art. 2 . In cazul persoanelor fizice, impozitul pe clădiri, se calculează prin aplicarea cotei de impozitare de 0,1% la valorea impozabila a clădirii prevăzute in Anexa nr. 1, conform HG 1309/2012.

            In cazul unei cladiri care are pereti exteriori din materiale diferite, pentru stabilirea valorii impozabile a cladirii se identifica in tabelul cuprins in Anexa nr. 1 valoarea impozabila cea mai mare corespunzatoare tipului cladirii respective.

            Valoarea impozabila a cladirii, exprimata in lei, se determina prin inmultirea suprafetei construite desfasurate a acesteia, exprimate in mp, cu valoarea corespunzatoare, exprimata in lei/mp, din Anexa nr. 1.

*) Pentru determinarea suprafeţei construite desfăşurate, în cazul clădirilor care nu pot fi efectiv măsurate pe conturul exterior, asupra suprafeţei utile se aplică coeficientul de transformare de 1,20.

**) Valoarea impozabilă a cladirii, se reduce în functie de anul terminarii acesteia, după cum urmează:

        a) cu 20%, pentru cladirea care are o vechime de peste 50 de ani la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinta;

        b) cu 10%, pentru cladirea care are o vechime cuprinsa intre 30 de ani si 50 de ani inclusiv, la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinta;

       In cazul cladirii utilizate ca locuinta, a carei suprafata construita depaseste 150 de mp, valoarea impozabila a acesteia determinata , se majoreaza cu cate 5% pentru fiecare 50 mp sau fractiune din acestia.

In cazul cladirii la care au fost executate lucrari de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere, din punct de vedere fiscal, anul terminarii se actualizeaza, astfel ca acesta se considera ca fiind cel in care au fost terminate aceste ultime lucrari.

               NOTĂ:

    1. Valorea impozabila a cladirii se ajusteaza in functie de rangul localităţii şi zona în care este amplasata cladirea, prin inmultirea valorii determinate cu coeficientul de corectie corespunzator delimitării zonelor conform anexei nr.1/A,care face parte integrantă din prezenta:

   2.  Zonele A, B, C si D  corespund zonelor A, B, C si D aferente terenurilor intravilane, delimitate conform H.C.L.nr.40/2012.

            Art.3. (1) Persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza impozit pe clădiri majorat după cum urmează:

    a) cu 65% pentru prima clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu;

    b) cu 150% pentru cea de a doua clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu;

    c) cu 300% pentru cea de a treia clădire si urmatoarele, în afara celei de la adresa de domiciliu.

            Nu intra sub incidenta alin. 1 persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala.

                        (2) In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite asa cum rezulta din documentele care atesta calitatea de proprietar.

                        (3) Contribuabilii care intra sub incidenţa alin. 1 au obligaţia să depună o declaraţie specială la compartimentele de specialitate ale autorităţilor administraţiei publice locale în a căror rază teritorială îşi au domiciliul, precum şi la cele în a căror rază teritorială sunt situate clădirile respective.

                        (4) Pentru anul 2014, impozitul pe cladiri datorat de persoanele fizice se va majora cu 4%.

Art. 4 . Impozitul/taxa pe clădiri, în cazul persoanelor juridice se calculează prin aplicarea cotei de 1,2% aplicată la valoarea de inventar a clădirilor in cazul în care cladirile au fost reevaluate sau dobandite in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta – conform Anexei nr. 2 .

            Pentru anul 2014, impozitul/taxa pe cladiri datorate de persoanele juridice care detin cladiri care au fost reevaluate sau au fost dobandite in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta, se majoreaza cu 20%.

            Cota de impozit pentru clădirile cu destinaţie turistică ce nu funcţionează în cursul unui an calendaristic este de 5% din valoarea de inventar a clădirii.

            Sunt exceptate de la prevederile alin.de mai sus structurile care au autorizaţie de construire în perioada de valabilitate, dacă au început lucrările în termen de cel mult 3 luni de la data emiterii autorizaţiei de construire.

Contribuabilii care deţin clădiri cu destinaţie turistică sunt obligaţi să depună o declaraţie pe propria răspundere, până la data de 31 ianuarie a anului fiscal privind funcţionarea sau nefuncţionarea unităţii de cazare în cursul anului, în vederea încadrării în prevederile alin. (2), respectiv alin. (9) ale art. 253 din Codul fiscal.

Pentru încadrarea la alin. (2) al art. 253 din Codul fiscal, contribuabilii au obligaţia de a pune la dispoziţia Biroului financiar contabil in copie,documente justificative aferente activităţii pentru care sunt autorizaţi, referitoare la funcţionarea unităţii de cazare, cum ar fi: facturi de utilităţi, facturi fiscale, bon fiscal, state de plată a salariaţilor etc., pana la data de 28 februarie a anului fiscal.

Art. 5. Impozitul pe clădiri, în cazul persoanelor juridice se calculează prin aplicarea cotei de 20% aplicată la valoarea de inventar a clădirilor, in cazul în care cladirile nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta – conform Anexei nr. 2.

Impozitul pe clădiri, în cazul persoanelor juridice se calculează prin aplicarea cotei de 40% aplicată la valoarea de inventar a clădirilor, in cazul în care cladirile nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinta – conform Anexei nr. 2

Art.6 .Pentru clădirile ce fac obiectul contractelor de leasing financiar, impozitul pe clădiri se calculeaza prin aplicarea cotei corespunzatoare asupra valorii din contract a cladirii, aşa cum este ea înregistrată în contabilitatea locatorului sau a locatarului, conform prevederilor legale în vigoare; şi se datorează de către locatar.

Art. 7. In cazul cladirii la care au fost executate lucrari de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere de catre locatar, din punct de vedere fiscal, acesta are obligatia sa comunice locatorului valoarea lucrarilor executate pentru depunerea unei noi declaratii fiscale, in termen de 30 de zile de la data terminarii  lucrarilor respective. Prin lucrări de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere, astfel cum sunt menţionate la art. 253 alin. (3^1) din Codul fiscal, se înţelege acele lucrări care au ca rezultat creşterea valorii clădirii respectiv cu cel puţin 25%.

 În cazul în care valoarea lucrărilor de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere nu depăşeşte 25% din valoarea clădirii, locatarul nu are obligaţia să o comunice locatorului.

             În cazul în care în cursul unui an fiscal se efectuează mai multe lucrări de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere, a căror valoare individuală este sub 25%, dar cumulat depăşeşte 25%, locatarul are obligaţia de a comunica locatorului valoarea totală, în termen de 30 de zile de la data la care se atinge acest nivel.

Art. 8. În cazul clădirilor proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, se datorează taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală doar pentru persoanele juridice, concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri. Dacă o persoană juridică - concesionar, locatar, titular al dreptului de administrare sau de folosinţă - încheie ulterior contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă pentru aceeaşi clădire cu alte persoane, taxa pe clădiri va fi datorată de utilizatorul final.

      Art. 9. Sunt scutite de la plata impozitului pe cladiri, a impozitului pe teren si a taxei asupra mijloacelor de transport, organizatiile care au ca unică activitate acordarea gratuita de servicii sociale in unitati specializate care asigura gazduire, ingrijire sociala si medicala, asistenta, ocrotire, activitati de recuperare, reabilitare si reinsertie sociala pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane varstnice, precum si pentru alte persoane aflate in dificultate, in conditiile legii.

            Art. 10. Se imputerniceste Bioul financiar contabil sa stabileasca urmare a declaratiilor de impunere, a documentelor justificative, si verificarii la fata locului dupa caz, cladirile utilizate pentru activitati social umanitare, conform pct.19 art. 250 alin 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, si sa efectueze cuvenitele inscrieri in evidentele fiscale.

Art. 11. In cazul cladirilor a caror valoare a fost recuperata integral pe calea amortizarii, valoarea impozabila se reduce cu 15%. – conform Anexei nr. 2 .

            Art. 12. Impozitul/taxa pe clădiri se plăteşte anual, în doua rate egale, astfel: până la 31 martie, şi până la 30 septembrie inclusiv.

Impozitul/taxa anual(a) pe cladiri, datorat aceluiasi buget local de catre contribuabili, persoane fizice sau juridice, de pana la 50 lei inclusiv, se plateste integral pana la primul termen de plata.

In cazul in care contribuabilul detine in proprietate mai multe cladiri amplasate pe raza aceleasi unitati administrativ-teritoriale, suma de 50 de lei se refera la impozitul pe cladiri cumulat.

            Art. 13. Pentru plata cu anticipatie a impozitului/taxei pe cladiri, datorate pentru intregul an de catre persoanele fizice și juridice pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda bonificatie de 10%.

 

CAPITOLUL II

IMPOZITUL SI TAXA PE TEREN

 

            Art. 14. Impozitul pe terenurile situate în intravilan – terenuri cu constructii se stabileşte conform Anexei nr. 3.

            Art.15. Impozitul pe terenurile amplasate in intravilan - orice alta categorie de folosinta decat cu terenuri cu constructii, se stabileste conform Anexei nr. 4.

In cazul contribuabililor persoane juridice, pentru terenul amplasat in intravilan, inregistrat la registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii, impozitul pe teren se calculeaza conform Anexei nr. 4, numai daca indeplinesc cumulativ, urmatoarele conditii:

-          a) au prevazut in statut, ca obiect de activitate, agricultura

-          b) au inregistrate in evidenta contabila venituri si cheltuieli in desfasurarea obiectului de activitate de la pct.a.

In caz contrar, impozitul pe terenul situat in intravilanul localitatii, datorat de contribuabilii persoane juridice, se calculeaza conform Anexei nr. 3.

Art. 16 .Impozitul pe terenurile amplasate in extravilan, se stabileste conform Anexei nr.5.

            Art. 17. Persoanele fizice care ocupa si/sau folosesc terenuri aferente tuturor imobilelor, inclusiv a celor nationalizate, pentru care nu platesc chirie si nici impozit, vor achita o taxa anuala echivalenta cu impozitul pe teren.

            Art. 18. În cazul terenurilor proprietate publică şi privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare sau în folosinţă persoanelor fizice ori persoanelor juridice, se datorează taxa pe teren în sarcina concesionarilor, locatarilor ori titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, in conditii similare impozitului pe teren. Dacă o persoană juridică - concesionar, locatar, titular al dreptului de administrare ori de folosinţă - încheie ulterior contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă pentru acelaşi teren cu alte persoane, taxa pe teren va fi datorată de utilizatorul final.

            Art. 19. In cazul unui teren care face obiectul unui contract de leasing financiar, pe intraga durata a acestuia, impozitul pe teren se datoreaza de catre locatar.

            Art. 20. Impozitul/taxa pe teren se plăteşte anual, în doua rate egale, astfel: până la 31 martie, şi până la 30 septembrie inclusiv.

Impozitul/taxa anual(a) pe teren, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, persoane fizice şi juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe terenuri amplasate pe raza aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe teren cumulat.

            Pentru anul 2014, impozitul/taxa pentru terenurile –cu constructii situate in intravilan, pentru terenurile amplasate in intravilan cu orice alta categorie de folosinta decat cu terenuri cu constructii, cat si pentru cele situate in extravilan, atat in cazul persoanelor fizice cat si in cazul persoanelor juridice, se majoreaza cu 4%.

            Art. 21. Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe teren, datorat pentru intregul an de catre persoanele fizice si juridice, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda bonificatie de 10%.

 

 

 

 

 

 

 

CAPITOLUL III

IMPOZITUL PE MIJLOACELE DE TRANSPORT

 

Art.22. (1) Contribuabilii care deţin mijloace de transport cu tracţiune mecanică inmatriculate/care trebuie inmatriculate datoreaza un impozit anual stabilit în funcţie de tipul mijlocului de transport si de capacitatea cilindrică a acestora, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 cmc sau fractiune din aceastia cu tarifele corespunzatoare, conform Anexei nr. 6.

Pentru anul 2014 impozitul asupra mijloacelor de transport inmatriculate/care trebuie inmatriculate se majoreaza cu 4% fata de anul 2013. In Anexa nr. 6 tarifele includ aceasta majorare.

(2) Contribuabilii care deţin vehicule inregistrate/care trebuie inregistrate datorează un impozit anual stabilit în funcţie de tipul mijlocului de transport si de capacitatea cilindrică a acestora, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 cmc sau fractiune din aceastia cu tarifele corespunzatoare, sau un tarif fix pe an, conform Anexei nr. 7

Pentru anul 2014 impozitul asupra mijloacelor de transport inregistrate/care trebuie inregistrate se majoreaza cu 4%.

(3) Pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată egala sau mai mare de 12 tone, impozitul se stabileşte conform Anexei nr. 8.

Pentru anul 2014 impozitul asupra autovehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată egala sau mai mare de 12 tone se majoreaza cu 4%.

            (4) Pentru combinaţii de autovehicule (autovehicule articulate sau trenuri rutiere) de transport marfa cu masa totala maxima autorizata egala sau mai mare de 12 tone impozitul se stabileşte conform Anexei nr. 9.

Pentru anul 2014 impozitul asupra combinaţiilor de autovehicule (autovehicule articulate sau trenuri rutiere) de transport marfa cu masa totala maxima autorizata egala sau mai mare de 12 tone se majoreaza cu 4%.

            (5) Pentru remorci, semiremorci si rulote*), impozitul se stabileste conform Anexei nr. 10.

Pentru anul 2014 impozitul asupra remorcilor, semiremorcilor si rulotelor se majoreaza cu 4%.

                *) Cu excepţia celor care fac parte din combinaţiile de autovehicule (autovehicule articulate sau trenuri rutiere, conform alin.(3).

Pentru anul 2014 impozitul asupra mijloacelor de transport pe apă se majoreaza cu 4%.

Art. 23. Impozitul pe mijloacele de transport se plăteşte anual, în doua rate egale, astfel: până la 31 martie, şi până la 30 septembrie inclusiv. In cazul in care contribuabilul detine in proprietate mai multe mijloace de transport, suma de 50 de lei se refera la impozitul pe mijloacele de transport cumulat al acestora.

            Art. 24. Pentru plata cu anticipatie a impozitului asupra mijloacelor de transport, datorata pentru intregul an de catre persoanele fizice si juridice, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda bonificatie de 10%.

 

CAPITOLUL IV
TAXA ANUALA PENTRU VEHICULE LENTE
 

Art. 25. Pentru anul 2014, se stabileste taxa anuala pentru vehicule lente, altele decat cele inmatriculate sau inregistrate, conform Anexei nr. 11, prin aplicarea tarifului de 34 lei/an/vehicul, care se va majora cu 4%.

Taxa pentru vehicule lente se plăteşte anual, în doua rate egale, astfel: până la 31 martie, şi până la 30 septembrie inclusiv.

În cazul vehiculelor lente dobândite în cursul unui an, taxa se datorează de la data de întâi a lunii următoare celei în care a fost dobândit.

In vederea stabilirii impozitului asupra vehiculelor lente, contribuabuabilii vor depune in mod obligatoriu declaratie fiscala, pana la data de 28 februarie a anului fiscal, insotita de documente justificative de dobadire privind vehiculele lente.

Contribuabilii sunt obligati sa depuna declaratii fiscale in termen de 30 de zile de la data dobandirii, instrainarii ori a oricaror modificari intervenite asupra vehiculelor lente, dupa caz, la care se anexeaza documente justificative.

Lista cuprinzand vehiculele lente este prezentata in anexa nr. 12A si Modelul declaratiei fiscale este prezentat in Anexa nr. 12 B la prezenta.

            Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a declaraţiei de stabilire a taxei se sancţionează potrivit art. 294 din Codul fiscal, in conditii similare impozitului asupra mijloacelor de transport.
 

 

 

 

 

 

 

CAPITOLUL V
 

TAXELE LOCALE PENTRU EMITEREA CERTIFICATELOR, AVIZELOR ŞI AUTORIZAŢIILOR AFERENTE URBANISMULUI, PENTRU ANUL 2013

 

           

            Art. 26. Orice persoană care trebuie să obţină un certificat, aviz sau altă autorizaţie prevăzută în prezenta anexă, trebuie să plătească taxa necesară înainte de a i se elibera actul de autoritate solicitat, la .

Art. 27. Taxa pentru eliberarea certificatelor,avizelor şi autorizaţiilor aferente urbanismului se stabileşte  conform Anexei nr.13

            Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii de construire pentru o clădire care urmează a fi folosită ca locuinţă sau anexă la locuinţă este egală cu 0,5% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcţii.

Art. 28. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de foraje sau excavări necesară studiilor geotehnice, ridicărilor topografice, exploatărilor de carieră, balastierelor, sondelor de gaze şi petrol, precum şi altor exploatări se calculează înmulţind numărul de metri pătraţi de teren afectat de foraj sau de excavaţie cu o valoarea de 8,00 lei.

Art. 29. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei necesare pentru lucrările de organizare de şantier în vederea realizării unei construcţii, care nu sunt incluse în altă autorizaţie de construire, este egală cu 3% din valoarea autorizată a lucrărilor de organizare de şantier.

Art. 30. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de amenajare de tabere de corturi, căsuţe sau rulote ori campinguri este egală cu 2% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcţie.

Art. 31. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de construire pentru chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere, situate pe căile şi în spaţiile publice, precum şi pentru amplasarea corpurilor şi a panourilor de afişaj, a firmelor şi reclamelor este de 8,00 lei pentru fiecare metru pătrat de suprafaţă.

Art. 32. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de construire pentru orice altă construcţie decât cele prevăzute în alt alineat al prezentului articol este egală cu 1% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcţie, inclusiv instalaţiile aferente.

Art. 33. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de desfiinţare, totală sau parţială, a unei construcţii este egală cu 0,1% din valoarea impozabilă a construcţiei, stabilită pentru determinarea impozitului pe clădiri. În cazul desfiinţării parţiale a unei construcţii, taxa pentru eliberarea autorizaţiei se modifică astfel încât să reflecte porţiunea din construcţie care urmează a fi demolată.

Art. 34. Taxa pentru prelungirea unui certificat de urbanism sau a unei autorizaţii de construire este egală cu 30% din cuantumul taxei pentru eliberarea certificatului sau a autorizaţiei iniţiale.

Art. 35. Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii privind lucrările de racorduri şi branşamente la reţele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefonie şi televiziune prin cablu se stabileşte de consiliul local şi este de până la 13,00 lei pentru fiecare racord.

Art. 36. Taxa pentru avizarea certificatului de urbanism de către comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului, de către primari sau de structurile de specialitate din cadrul consiliului judeţean se stabileşte de consiliul local în sumă de până la 15,00 lei.

Art. 37. Taxa pentru eliberarea certificatului de nomenclatură stradală şi adresă se stabileşte de către consiliile locale în sumă de până la 9,00 lei.

Art. 38. Taxa pentru emiterea autorizaţiei de construire se va stabili pe baza valorii autorizate a lucrărilor de construcţie, aplicându-se următoarele reguli:

a)      taxa datorată se stabileşte pe baza valorii lucrărilor de construcţie declarate de persoana care solicită autorizaţia şi se plăteşte înainte de emiterea acesteia , la depunerea documentaţiei , după cum urmează :

a.1) În cazul unei autorizaţii de construire emise pentru o persoană fizică, pentru realizarea construcţiilor noi de locuinţe şi anexele aferente acestora , valoarea reală a lucrărilor de construcţie nu poate fi mai mică decât valoarea impozabilă a clădirii stabilită conform art. 251 a Legii nr.571/2003, reactualizată , conform legii

 

a.2) În cazul unei autorizaţii de construire emise pentru o persoană fizică pentru realizarea de construcţii altele decât cele menţionate la punctul a.1) şi pentru persoanele juridice , pentru realizarea oricăror tipuri de lucrări de construire, solicitantul va prezenta în mod obligatoriu „Devizul General” cuprinzând valoarea reală a lucrărilor de construcţii şi instalaţii.

- Baza de calcul pentru determinarea valorii lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora este cea evidenţiată la cap. 4 - Cheltuieli pentru investiţia de bază, subcap. 4.1. - Construcţii şi instalaţii, în conformitate cu Structura devizului general, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 28/2008 pentru aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii, coroborată cu prevederile pct. 138 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

            - Valoarea autorizată a lucrărilor de organizare de şantier va avea ca bază de calcul cap. 5 - Alte cheltuieli, subcap. 5.1 - Organizare de şantier, pct. 5.1.1. Lucrări de construcţii, în conformitate cu Structura devizului general aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 28/2008.

b)      în termen de 15 zile de la data finalizării lucrărilor de construcţie, dar nu mai târziu de 15 zile de la data la care expiră autorizaţia respectivă, persoana care a obţinut autorizaţia trebuie să depună o declaraţie privind valoarea lucrărilor de construcţie la responsabilul pe probleme de Urbanism din cadrul aparatului de specialitate al Primarului;

c)      până în cea de-a 15-a zi inclusiv, de la data la care se depune situaţia finală privind valoarea lucrărilor de construcţii, responsabilul pe probleme de Urbanism din cadrul aparatului de specialitate al Primarului  are obligaţia de a stabili taxa datorată pe baza valorii reale a lucrărilor de construcţie;

d)     până în cea de-a 15-a zi inclusiv, de la data la care responsabilul pe probleme de Urbanism din cadrul aparatului de specialitate al Primarului compartimentul a emis valoarea stabilită pentru taxă, trebuie plătită orice sumă suplimentară datorată de către persoana care a primit autorizaţia sau orice sumă care trebuie rambursată de autoritatea administraţiei publice locale.

Art. 39. Taxa pentru eliberarea de copii de pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea planuri, deţinute de consiliile locale este de : 32,00 lei pentru fiecare mp sau fracţiune de mp

Art.40. Pentru anul 2014  taxa pentru eliberarea certificatelor,avizelor şi autorizaţiilor aferente urbanismului  se majoreaza cu 4%.

 

           

 

 

 

CAPITOLUL VI
TAXA PENTRU FOLOSIREA MIJLOACELOR DE RECLAMĂ ŞI PUBLICITATE
 

       Art.41.  Contribuabilii care beneficiază sub diverse forme de serviciul de reclamă şi publicitate sunt obligaţi să încheie contracte în acest sens şi datorează bugetului local o taxa de reclamă şi publicitate de 3% din valoarea contractului , exclusiv taxa pe valoarea adăugată aferentă, conform Anexei nr. 14.

       Art. 42. Taxa pentru servicii de reclama si publicitate se datoreaza de la data intrarii in vigoare a contractului de publicitate si se varsa la bugetul local, lunar, pana la data de 10 a lunii urmatoare pentru luna curenta.

       Art. 43. Taxa pentru panou, afisaj sau structura de afisaj folosit in scop de reclama si publicitate, situate in locul in care persoana deruleaza o activitate economica, este de 32 lei/mp sau fractiune de mp, si se aplica conform Anexei nr. 14.

Pentru anul 2014, taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate pentru afisaje situate in locul in care persoana deruleaza o activitate economica se majoreaza cu 4%.

       Art. 44. In cazul oricarui alt panou, afisaj sau structura de afisaj folosit in scop de reclama si publicitate, taxa  este de 23 lei/mp sau fractiune de mp, si se aplica conform Anexei nr. 14.

Pentru anul 2014, taxa pentru oricare alte afişaje în scop de reclamă şi publicitate se majoreaza cu 4 %.

       Art. 45. Persoanele care datoreaza aceasta taxa sunt obligate sa depuna declaratie fiscala la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale, in termen de 30 de zile de la data amplasarii, modificarii sau a demontarii.

       Art. 46. Taxa pentru afisajul in scop de reclama si publicitate se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie 30 septembrie inclusiv. Taxa pentru afişajul în scop de reclamă şi publicitate, datorată aceluiaşi buget local de către contribuabili, persoane fizice şi juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată.

 

 

 

 

 

 

CAPITOLUL VII

IMPOZITUL PE SPECTACOLE
 

Art. 47. Orice persoana care organizeaza o manifestare artistica, o competitie sportiva sau o alta activitate distractiva in Romania are obligatia de a plati impozit pe spectacol prin aplicarea cotei corespunzatoare asupra sumei incasate din vanzarea biletelor de intrare si a abonamentelor.

Pentru anul 2014 se stabilesc urmatoarele cote de impozit:

    a) în cazul unui spectacol de teatru, ca de exemplu o piesă de teatru, balet, operă, operetă, concert filarmonic sau altă manifestare muzicală, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competiţie sportivă internă sau internaţională, cota de impozit este egală cu 2% conform Anexei nr. 15.

    b) în cazul oricărei alte manifestări artistice decât cele enumerate la lit. a), cota de impozit este egală cu 5% conform Anexei nr. 15.

 

 

 

 

 

 

 

                                                               CAPITOLUL VIII

TAXA HOTELIERA

 

 

Art.48. Pentru şederea într-o unitate de cazare, se instituie taxa hoteliera în cotă de 1% din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, care se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate,conform Anexei nr.16

 

 

 

 

 

 

 

 

CAPITOLUL IX

TAXELE EXTRAJUDICIARE DE TIMBRU

 

            Art. 49. Pentru anul 2014, pentru taxele extrajudiciare de timbru, se aplica nivelurile prevazute in H.G. nr. 1309 din 27.12.2012, privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul fiscal 2013, conform Anexei nr. 17.

 

 

CAPITOLUL X

                                                           TAXE CĂMINE CULTURALE

 

      Art.50.Tarifele de bază pentru închirierea căminelor culturale (lei/cămin) pentru anul 2014 vor fi:

 

                                                           Nunţi                          Botez,logodnă             Baluri

 

            1.Cămin Acăţari                     400                                  300                           150

            2.Cămin Roteni                       400                                  300                           150

            3.Cămin Văleni                       400                                  300                           150

            4.Cămin Stejeriş                      200                                  150                           100

            5.Cămin Suveica                     200                                  150                             60

 

                        (1) Taxa pentru discoteci:  100 lei/cămin.( între impozitul pe spectacole şi taxa căminelor culturale se va aplica  taxa ceea mai mare)

 

 

                        (2) Pentru întălniri necuprinse în  aliniatul precedent la care participă numai cetăţeni din comună:20 lei/oră

 

                        (3) Pentru întălniri necuprinse în  aliniatul precedent la care participă  şi cetăţeni din  alte localităţi:40 lei/oră

 

                        (4) Pentru închirierea meselor și băncilor din dotarea căminelor culturale:

-          Pentru mese: 5 lei/masă

-          Pentru  bănci: 2,5 lei/bancă

 

                        (5) Pentru căminele culturale aflate în proprietatea Bisericilor (Găieşti,Suveica),care sunt administrate de Primărie taxele vor fi cele stabilite pentru satul Stejeriş.

 

           

 

 

                                                    CAPITOLUL XI

                                                     TAXE  LOCALE

 

 

Art.50.Pentru anul 2014 taxele locale vor fi cele prevăzute în Anexa nr.18

Art.51.Angajați de la SVSU și persoanele cu contract de voluntariat de la SVSU sunt scutite de la plata taxei destinate finanțări Serviciului.

Art.52.Angajați de la SC Salubritatea Valea Nirajului sunt scutite de la plata taxei de salubritate.

Angajați de la SC Salubritatea Valea Nirajului sunt scutite de la plata taxei de salubritate.

 

                                                                                               SANCŢIUNI
 

      Art.53. Limitele minime şi maxime ale amenzilor în cazul persoanelor fizice         

|______________________________________________________________________________|

| Art. 294 | Contravenţia prevăzută la alin. (2) lit. a)

            Cod fiscal se sancţionează cu    |

| alin. (3)| amendă de  70 lei, iar cele de la lit. b) - d) cu                 |

|          | amendă  de 279 lei                                                |

|__________|___________________________________________________________________|

| Art. 294 | Încălcarea normelor tehnice privind tipărirea, înregistrarea,     |

| alin. (4)| vânzarea, evidenţa şi gestionarea, după caz, a abonamentelor şi a |

|          | biletelor de intrare la spectacole constituie contravenţie şi se  |

|          | sancţionează cu amendă de  325  lei .                             |

|__________|___________________________________________________________________|

 ______________________________________________________________________________

      Art.54. Limitele minime şi maxime ale amenzilor în cazul persoanelor juridice        |

|______________________________________________________________________________|

| Art. 294 | (6) În cazul persoanelor juridice,  |

| alin. (6)| amenzile prevăzute la alin. (3) şi (4) se majorează cu 300%,      |

|          | respectiv:                                                        |

|          | - contravenţia prevăzută la alin. (2) lit. a) se sancţionează cu  |

|          | amendă de  280 lei , iar cele de la lit. b) - d) cu               |

|          | amendă de  1116 lei .                                             |

|          | Încălcarea normelor tehnice privind tipărirea, înregistrarea,     |

|          | vânzarea, evidenţa şi gestionarea, după caz, a abonamentelor şi a |

|          | biletelor de intrare la spectacole constituie contravenţie şi se  |

|          | sancţionează cu amendă de  1300 lei              .                |

|__________|__________________________________________________________

                                                          

                                                                     

                Art.55.Taxele şi impozitele neprevăzute în prezenta vor fi cele stabilite pentru anul 2013.

Art.57. Primarul comunei şi Biroul financiar contabil și resurse umane  vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

 

 

 

                              

                   Președinte de ședință

                  Kereszturi Istvan

                                                                                                          Avizat ptr.legalitate

                                                                                                                Secretar

                                                                                                              Jozsa  Ferenc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                               ANEXA la HCL nr. ________ din __________

 

ANEXA nr. 1   IMPOZITUL SI TAXA PE CLADIRI PERSOANE FIZICE

 

VALORI IMPOZABILE

Pe metru patrat de suprafata construita, desfasurata *), la cladiri in cazul persoanelor fizice

 

 

 

 

Tipul cladirii
Niveluri pentru anul 2014

Valoare impozabila

Lei /mp
 
 
Cu instalati de apa , canalizare, electrice si incalzire (conditii cumulative)
Fara instalati de apa , canalizare, electricitate sau incalzire

 
 
1
2
3
 
A. Cladire cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic
 

935

+4% majorare a impozitului
 

555

+4% majorare a impozitului
 
B. Cladire cu pereti exteriori din lemn, din piatra naturala, din caramida nearsa, din valatuci sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic
 

254

+4% majorare a impozitului
 

159

+4% majorare a impozitului
 
C. Cladire-anexa cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic
 

159

+4% majorare a impozitului
 

143

4% majorare a impozitului
 
D. Cladire – anexa cu pereti exteriori din lemn, din piatra naturala, din caramida nearsa, din valatuci sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic
 

95

+4% majorare a impozitului
 

63

+4% majorare a impozitului
 
E. In cazul contribuabilului care detine la aceeasi adresa incaperi amplasate la susbol, la demisol si/sau la mansarda, utitlizate ca locuinta, in oricare dintre tipurile de cladiri prevazute la lit. A-D.
75 % din suma care s-ar aplica cladirii
75 % din suma care s-ar aplica cladirii
 
F. In cazul contribuabilului care detine la aceeasi adresa incaperi amplasate la subsol, la demisol si/sau la mansarda, utilizate in alte scopuri decat cel de locuinta, in oricare dintre tipurile de cladiri prevazute la lit. A-D.
50 % din suma care s-ar aplica cladirii
50 % din suma care s-ar aplica cladirii
 
 


 

ANEXA NR. 2

 

IMPOZITUL SI TAXA PE CLADIRI - PERSOANE JURIDICE

Nr.crt.
Specificatie
Cote pentru anul 2014

 
1
Pentru cladirile care au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta
1,2%

+

 
 

2
Pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta
 

20%
3
Pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinta
 

40%
4
Pentru cladirile a caror valoare a fost recuperata integral pe calea amortizarii, valoarea impozabila se reduce cu 15%, la care se aplica cota de impozitare aferenta.
5
Cota de impozit pentru clădirile cu destinaţie turistică ce nu funcţionează în cursul unui an calendaristic - conform art. 253 alin. 9 din Codul fiscal.

 
 

5%
 

ANEXA NR. 3

IMPOZITUL SI TAXA PE TERENURILE AMPLASATE IN INTRAVILAN – TERENURI CU CONSTRUCTII

                                                                              |

| Art. 258 alin. (2)                                                           |

|______________________________________________________________________________|

| Zona în cadrul localităţii          | Nivelurile impozitului/taxei, pe       |

|                                     | ranguri de localităţi                  |

|                                     |                             - lei/ha - |

|                                     |________________________________________|

|                                     |   0   |   I  |  II  |  III |  IV |  V  |

|_____________________________________|_______|______|______|______|_____|_____|

|               A                     | 10353 | 8597 | 7553 | 6545 | 889 | 711 |

|_____________________________________|_______|______|______|______|_____|_____|

|               B                     |  8597 | 6499 | 5269 | 4447 | 711 | 534 |

|_____________________________________|_______|______|______|______|_____|_____|

|               C                     |  6499 | 4447 | 3335 | 2113 | 534 | 355 |

|_____________________________________|_______|______|______|______|_____|_____|

|               D                     |  4447 | 2113 | 1763 | 1230 | 348 | 178 |

|____________________________________   |______|______|______|_____|___ _|

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXA NR. 4

IMPOZITUL SI TAXA PE TERENURILE AMPLASATE IN  INTRAVILAN  - ORICE ALTA CATEGORIE DE FOLOSINTA DECAT CEA DE TERENURI CU CONSTRUCTII

                                                                                                                                 Lei/ha

Nr

Crt
Zona

_____________

Categoria de folosinta
Zona A
Zona B
Zona C
Zona D
 
 
 
 
Niveluri pentru anul 2014
Niveluri pentru anul 2014
Niveluri  pentru anul 2014
Niveluri pentru anul 2014
 
1
Teren arabil
28

+4% majorare a impozitului
21

+4% majorare a impozitului
19

+4% majorare a impozitului
15

+4% majorare a impozitului
 
2
Păşune
21

+4% majorare a impozitului
19

+4% majorare a impozitului
15

+4% majorare a impozitului
13

+4% majorare a impozitului
 
3
Fâneaţa
21

+4% majorare a impozitului
19

+4% majorare a impozitului
15

+4% majorarea a impozitului
13

+4% majorare a impozitului
 
4
Vie
46

+4% majorare a impozitului
35

+4% majorare a impozitului
28

+4% majorare a impozitului
19

+4% majorare a impozitului
 
5
Livada
53

+4% majorare a impozitului
46

+4% majorare a impozitului
35

+4% majorare a impozitului
28

+4% majorare a impozitului
 
6
Pădure sau alt teren cu vegetaţie forestieră
28

+4% majorare a impozitului
21

+4% majorare a impozitului
19

+4% majorare a impozitului
15

+4% majorare a impozitului
 
7
Teren cu ape
15

+4% majorare a impozitului
13

+4% majorare a impozitului
8

+4% majorare a impozitului
X
 
8
Drumuri si cai ferate
X
X
X
X
 
9
Neproductiv
X
X
X
X
 
 

NOTA:           Pentru determinarea impozitului/taxei pe teren, diferentiat pe ranguri de localitati, la nivelurile prevazute in tabloul de mai sus se va aplica coeficientul de corectie .

 

 


ANEXA NR. 5

IMPOZITUL SI TAXA PE TERENURILE AMPLASATE IN EXTRAVILAN

                                                                                                          Lei/ha

Nr

Crt
Zona

_______________________________

Categoria de folosinta
Zona

A
Zona

B
Zona

C
Zona

D
 
 
Niveluri pentru anul 2014
Niveluri

 pentru anul

2014
Niveluri  pentru anul 2014
Niveluri pentru anul

2014
 
Teren cu constructii
31

+4% majorare a impozitului
28

+4% majorare a impozitului
26

+4% majorare a impozitului
22

+4% majorare a impozitului
 
Arabil
50

+4% majorare a impozitului
48

+4% majorare a impozitului
45

+4% majorare a impozitului
42

+4% majorare a impozitului
 
Păşune
28

+4% majorare a impozitului
26

+4% majorare a impozitului
22

+4% majorare a impozitului
20

+4% majorare a impozitului
 
Fâneaţa
28

+4% majorare a impozitului
26

+4% majorare a impozitului
22

+4% majorare a impozitului
20

+4% majorare a impozitului
 
Vie pe rod, alta decat cea prevazuta la nr. crt.5.1
55

+4% majorare a impozitului
53

+4% majorare a impozitului
50

+4% majorare a impozitului
48

+4% majorare a impozitului
5.1
Vie pana la intrarea pe rod
X
X
X
X
 
Livada pe rod, alta decat cea prevazuta la nr. crt. 6.1
56

+4% majorare a impozitului
53

+4% majorare a impozitului
50

+4% majorare a impozitului
48

+4% majorare a impozitului
6.1
Livada pana la intrarea pe rod
X
X
X
X
 
Padure sau alt teren cu vegetatie forestiera, cu exceptia celui prevazut la nr. crt. 7.1.
13

+4% majorare a impozitului
14

+4% majorare a impozitului
12

+4% majorare a impozitului
8

+4% majorare a impozitului
7.1
Paduri in varsta de pana la 20 de ani si paduri cu rol de protectie
X
X
X
X
 
Teren cu apa, altul decat cel cu amenjari piscicole
6

+4% majorare a impozitului
5

+4% majorare a impozitului
2

+4% majorare a impozitului
1

+4% majorare a impozitului
8.1
Teren cu amenajari piscicole
34

+4% majorare a impozitului
31

+4% majorare a impozitului
28

+4% majorare a impozitului
26

+4% majorare a impozitului
 
Drumuri si cai ferate
X
X
X
X
 
Teren neproductiv
X
X
X
X
 

 

 

 

 

 

ANEXA NR. 6 - IMPOZITUL PE MIJLOACE DE TRANSPORT INMATRICULATE

lei/200cmc

Nr.

crt.
Tipuri de autovehicule
Niveluri pentru anul 2014

(tarifele contin majorarea de 4% fata de anul 2013)

 
 
Vehicule inmatriculate
 
1.
Motorete, scutere, motociclete si autoturisme cu capacitatea cilindrică de pana la 1600 cmc, inclusiv
8+4% majorare a impozitului
2.
Autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 1601 cmc si 2000 cmc, inclusiv
18+4% majorare a impozitului
3.
Autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 2001 cmc si 2600 cmc, inclusiv
72+4% majorare a impozitului
   4.
Autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 2601 cmc si 3000 cmc, inclusiv
144+4% majorare a impozitului
5.
Autoturisme cu capacitatea cilindrica de peste 3001 cmc
290+4% majorare a impozitului
6.
Autobuze, autocare, microbuze
24+4% majorare a impozitului
7
Alte autovehicule cu tractiune mecanica cu masa totala maxima autorizata de pana la 12 tone inclusiv
30+4% majorare a impozitului
8
Tractoare inmatriculate
18+4% majorare a impozitului
Pentru ataşe impozitul anual se stabileşte la nivelul a 50% din taxa datorată pentru motociclete, motorete si scutere.

 

 

ANEXA NR. 7 - IMPOZITUL PE MIJLOACE DE TRANSPORT INREGISTRATE

 

 
Vehicule inregistrate
Niveluri pentru anul 2014
1
Vehicule cu capacitate cilindrica
Lei/200 cmc
1.1
Vehicule inregistrate cu capacitate cilindrica < 4800 cmc
4 lei

+4% majorare a impozitului

 
1.2
Vehicule inregistrate cu capacitate cilindrica > 4800 cmc
6 lei

+4% majorare a impozitului

 
2.
Vehicule fara capacitate cilindrica
150 lei/an

+4% majorare a impozitului

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXA NR. 8

IMPOZIT PE  AUTOVEHICULE DE TRANSPORT MARFĂ CU MASA TOTALĂ MAXIMĂ AUTORIZATĂ EGALĂ SAU MAI MARE DE 12 TONE                                                         

 

 
Numarul axelor si greutatea bruta incarcata maxima admisa
Nivel pentru anul 2014

lei/an

 
Axe motoare cu sistem de

 suspensie pneumatica sau echivalentele recunoscute
Alte sisteme de suspensie pentru axele motoare
I
doua axe
 
1.       
Masa de cel putin 12 tone, dar mai mica de 13 tone
0
133

+4% majorare  a impozitului

 
2.       
Masa de cel putin 13 tone, dar mai mica de 14 tone
133

+4% majorare a impozitului

 
367

+4% majorare a impozitului

 
3.       
Masa de cel putin 14 tone, dar mai mica de 15 tone
367

+4% majorare a impozitului

 
517

+4% majorare a impozitului

 
4.       
Masa de cel putin 15 tone, dar mai mica de 18 tone
517

+4% majorare a impozitului

 
1.169

+4% majorare  a impozitului

 
5.       
Masa de cel putin 18 tone

 
517

+4% majorare a impozitului

 
1.169

+4% majorare a impozitului

 

 
II
trei axe
 
         1.          
Masa de cel putin 15 tone, dar mai mica de 17tone
133

+4% majorare a impozitului

 
231

+4% majorare a impozitului

 
         2.          
Masa de cel putin 17 tone, dar mai mica de 19 tone
231

+4% majorare a impozitului

 
474

+4% majorare a impozitului

 
         3.          
Masa de cel putin 19 tone, dar mai mica de 21 tone
474

+4% majorare a impozitului

 
615

+4% majorare a impozitului

 
         4.          
Masa de cel putin 21 tone, dar mai mica de 23 tone
615

+4% majorare a impozitului

 
947

+4% majorare a impozitului

 
         5.          
Masa de cel putin 23 tone, dar mai mica de 25 tone
947

+4% majorare a impozitului

 
1.472

+4% majorare a impozitului

 
         6.          
Masa de cel putin 25 tone, dar mai mica de 26 tone
947

+4% majorare a impozitului

 
1.472

+4% majorare a impozitului

 
         7.          
Masa de cel putin 26 tone

 
947

+4% majorare a impozitului

 
1.472

+4% majorare a impozitului

 
III
patru axe
1.       
Masa de cel putin 23 tone, dar mai mica de 25 tone
615

+4% majorare a impozitului

 
623

+4% majorare a impozitului

 

 
2.       
Masa de cel putin 25 tone, dar mai mica de 27 tone
623

+4% majorare a impozitului

 
973

+4% majorare a impozitului

 
3.       
Masa de cel putin 27 tone, dar mai mica de 29 tone
973

+4% majorare a impozitului

 
1.545

+4% majorare a impozitului

 
4.       
Masa de cel putin 29 tone, dar mai mica de 31 tone
1.545

+4% majorare a impozitului

 
2.291

+4% majorare a impozitului

 
5.       
Masa de cel putin 31 tone, dar mai mica de 32 tone
1.545

+4% majorare a impozitului

 
2.291

+4% majorare a impozitului

 
6.       
Masa de cel putin 32 tone

 
1.545

+4% majorare a impozitului

 
2.291

+4% majorare a impozitului

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXA NR. 9

IMPOZIT PE COMBINAŢII DE AUTOVEHICULE (AUTOVEHICULE ARTICULATE SAU TRENURI RUTIERE) DE TRANSPORT MARFĂ CU MASA TOTALĂ MAXIMĂ AUTORIZATĂ EGALĂ SAU MAI MARE DE 12 TONE     

 

 

 

Numarul axelor si greutatea bruta incarcata maxima admisa
Nivel pentru anul 2014

lei/an

 
Axe motoare cu sistem de

 suspensie pneumatica sau echivalentele recunoscute
Alte sisteme de suspensie pentru axele motoare
Vehicule cu 2+1axe:
Masa de cel putin 12 tone, dar mai mica de 14 tone
0
0
Masa de cel putin 14 tone, dar mai mica de 16 tone
0
0
Masa de cel putin 16 tone, dar mai mica de 18 tone
0
60

+4% majorare a impozitului

 
Masa de cel putin 18 tone, dar mai mica de 20 tone
60

+4% majorare a impozitului
137

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 20 tone, dar mai mica de 22 tone
137

+4% majorare a impozitului
320

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 22 tone, dar mai mica de 23 tone
320

+4% majorare a impozitului
414

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 23 tone, dar mai mica de 25 tone
414

+4% majorare a impozitului
747

+4% majorare a impozitului

 
Masa de cel putin 25 tone, dar mai mica de 28 tone
747

+4% majorare a impozitului
1.310

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 28 tone
747

+4% majorare a impozitului
1.310

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 23 tone, dar mai mica de 25 tone
128

+4% majorare a impozitului
299

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 25 tone, dar mai mica de 26 tone
299

+4% majorare a impozitului
491

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 26 tone, dar mai mica de 28 tone
491

+4% majorare a impozitului
721

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 28 tone, dar mai mica de 29 tone
721

+4% majorare a impozitului
871

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 29 tone, dar mai mica de 31 tone
871

+4% majorare a impozitului
1.429

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 31 tone, dar mai mica de 33 tone
1.429

+4% majorare a impozitului
1.984

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 33 tone, dar mai mica de 36 tone
1.984

+4% majorare a impozitului
3.012

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 36 tone, dar mai mica de 38 tone
1.984

+4% majorare a impozitului
3.012

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 38 tone
1.984

+4% majorare a impozitului
3.012

+4% majorare a impozitului

 

 
Masa de cel putin 36 tone, dar mai mica de 38 tone
1.579

+4% majorare a impozitului
2.197

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 38 tone, dar mai mica de 40 tone
2.197

+4% majorare a impozitului
2.986

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 40 tone
2.197

+4% majorare a impozitului
2.986

+4% majorare a impozitului
Vehicule cu 3+2 axe
Masa de cel putin 36 tone, dar mai mica de 38 tone
1.395

+4% majorare a impozitului
1.937

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 38 tone, dar mai mica de 40 tone
1.937

+4% majorare a impozitului
2.679

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 40 tone, dar mai mica de 44 tone
2.679

+4% majorare a impozitului
3.963

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 44 tone
2.679

+4% majorare a impozitului
3.963

+4% majorare a impozitului
Vehicule cu 3+3 axe
Masa de cel putin 36 tone, dar mai mica de 38 tone
794

+4% majorare a impozitului
960

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 38 tone, dar mai mica de 40 tone
960

+4% majorare a impozitului
1.434

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 40 tone, dar mai mica de 44 tone
1.434

+4% majorare a impozitului
2.283

+4% majorare a impozitului
Masa de cel putin 44 tone
1.434

+4% majorare a impozitului
2.283

+4% majorare a impozitului
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXA NR.10

IMPOZITUL PE REMORCI, SEMIREMORCI SI RULOTE*):

 

Nr.

Crt.
Masa totala maxima autorizata
Nivel

pentru anul 2014
1
până la o tonă, inclusiv
9

+4 % majorare a impozitului

 
2
peste 1 tona, dar nu mai mult de 3 tone
34

 +4 % majorare a impozitului

 
3
peste 3 tone, dar nu mai mult de 5 tone
52

+4 % majorare a impozitului

 
4
peste 5 tone    
64

+4 % majorare a impozitului

 
lei/an

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*) Cu excepţia celor care fac parte din combinaţiile de autovehicule (autovehicule articulate sau trenuri rutiere.

 

 

 

ANEXA NR. 11

TAXA ASUPRA VEHICULELOR LENTE

               

lei/an/vehicul-

Nr.

crt.
Tip taxa
Nivel

 pe anul 2014
1
Taxa asupra vehiculelor lente
34 lei/an/vehicul

+ 4% majorare a taxei
 

 

Anexa nr. 12A

LISTA cuprinzând vehicule lente

________________________________________________________________________________

  Nr.

  crt.         Denumirea vehiculului lent

________________________________________________________________________________

    1. Autocositoare

    2. Autoexcavator (excavator pe autoşasiu)

    3. Autogreder

    4. Autoscreper

    5. Autostivuitor

    6. Buldozer pe pneuri

    7. Combină agricolă pentru recoltat cereale sau furaje

    8. Compactor autopropulsat

    9. Electrocar cu echipamente: sudură, grup electrogen, pompă etc.

   10. Excavator cu racleţi pentru săpat şanţuri

   11. Excavator cu rotor pentru săpat şanţuri

   12. Excavator pe pneuri

   13. Freză autopropulsată pentru canale

   14. Freză autopropulsată pentru pământ stabilizat

   15. Freză rutieră

   16. Încărcător cu o cupă pe pneuri

   17. Instalaţie autopropulsată de sortare-concasare

   18. Macara cu greifer

   19. Macara mobilă pe pneuri

   20. Macara turn autopropulsată

   21. Maşină autopropulsată multifuncţională pentru lucrări de terasamente

   22. Maşină autopropulsată pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor

   23. Maşină autopropulsată pentru decopertarea îmbrăcămintei asfaltice la drumuri

   24. Maşină autopropulsată pentru finisarea drumurilor

   25. Maşină autopropulsată pentru forat

   26. Maşină autopropulsată pentru turnat asfalt

   27. Plug de zăpadă autopropulsat

   28. Şasiu autopropulsat cu ferăstrău pentru tăiat lemn

   29. Tractor pe pneuri

   30. Troliu autopropulsat

   31. Utilaj multifuncţional pentru întreţinerea drumurilor

   32. Vehicul de pompieri pentru derularea furtunurilor de apă

   33. Vehicul pentru măcinat şi compactat deşeuri

   34. Vehicul pentru marcarea drumurilor

   35. Vehicul pentru tăiat şi compactat deşeuri

 

Anexa nr. 12B

Model declaratie fiscala vehicule lente

_______________________________________     __________________________________

|Contribuabilul ....................... |   |Nr. ...... din ...../...... 20... |

|Sediul ............................... |   |Verificat de .................... |

|Codul unic de înregistrare ........... |   |L.S.  Semnătura ................. |

|Telefon nr. .......................... |   |NR. DE ROL NOMINAL UNIC ......... |

|Contul nr. ........................... |   |                                  |

|deschis la Banca ..................... |   |                                  |

|_______________________________________|   |__________________________________|

 

    Nr. ............./....................... 20....

 

                             DECLARAŢIA DE IMPUNERE*)

privind stabilirea taxei locale pentru vehicule lente, datorată în temeiul art. 283 din Legea 571/2003 privind codul fiscal, republicată, în cazul contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice

 

    Subsemnatul(a) ........................ în calitate de .................... la S.C. ................................., legitimat prin  B.I./C.I. seria ..., nr. ..........., C.N.P. ........................ declar că societatea deţine în proprietate un număr de ....... vehicule lente detaliate pe verso-ul prezentei.

    Prin semnarea prezentei am luat cunoştinţă că declararea necorespunzătoare a adevărului se pedepseşte conform legii penale, cele declarate fiind corecte şi complete.

 

                    DIRECTOR,                ŞEFUL COMPARTIMENTULUI CONTABIL,

  L.S.  ..................................  ..................................

         (prenumele, numele şi semnătura)    (prenumele, numele şi semnătura)

 

    NOTĂ:

    În cazul persoanelor fizice declaraţia de impunere se completează în mod corespunzător cu elementele de identificare specifice acestora.


 

 

                                   - verso -

 

                                   SITUAŢIA

                         cuprinzând vehiculele lente

 

 ______________________________________________________________________________

|Nr. |      Specificare        |Nr.|Data      |Taxa      |Total     |OBSERVAŢII|

|crt.|        (tipul)          |   |dobândirii|datorată/ |taxă      |   serie  |

|    |                         |   |          |vehicul   |datorată*)|          |

|    |                         |   |          |- lei/an -|(col. 2 x |          |

|    |                         |   |          |          | col. 4)  |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  0 |           1             | 2 |     3    |     4    |     5    |     6    |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  1.|Autocositoare            |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  2.|Autoexcavator (excavator |   |          |          |          |          |

|    |pe autoşasiu)            |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  3.|Autogreder               |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  4.|Autoscreper              |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  5.|Autostivuitor            |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  6.|Buldozer pe pneuri       |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  7.|Combină agricolă pentru  |   |          |          |          |          |

|    |recoltat cereale sau     |   |          |          |          |          |

|    |furaje                   |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  8.|Compactor autopropulsat  |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|  9.|Electrocar cu            |   |          |          |          |          |

|    |echipamente: sudură, grup|   |          |          |          |          |

|    |electrogen, pompă etc.   |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 10.|Excavator cu racleţi     |   |          |          |          |          |

|    |pentru săpat şanţuri     |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 11.|Excavator cu rotor pentru|   |          |          |          |          |

|    |săpat şanţuri            |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 12.|Excavator pe pneuri      |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 13.|Freză autopropulsată     |   |          |          |          |          |

|    |pentru canale            |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 14.|Freză autopropulsată     |   |          |          |          |          |

|    |pentru pământ stabilizat |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 15.|Freză rutieră            |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 16.|Încărcător cu o cupă pe  |   |          |          |          |          |

|    |pneuri                   |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 17.|Instalaţie autopropulsată|   |          |          |          |          |

|    |de sortare-concasare     |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 18.|Macara cu greifer        |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 19.|Macara mobilă pe pneuri  |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 20.|Macara turn              |   |          |          |          |          |

|    |autopropulsată           |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 21.|Maşină autopropulsată    |   |          |          |          |          |

|    |multifuncţională pentru  |   |          |          |          |          |

|    |lucrări de terasamente   |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 22.|Maşină autopropulsată    |   |          |          |          |          |

|    |pentru construcţia şi    |   |          |          |          |          |

|    |întreţinerea drumurilor  |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 23.|Maşină autopropulsată    |   |          |          |          |          |

|    |pentru decopertarea      |   |          |          |          |          |

|    |îmbrăcămintei asfaltice  |   |          |          |          |          |

|    |la drumuri               |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 24.|Maşină autopropulsată    |   |          |          |          |          |

|    |pentru finisarea         |   |          |          |          |          |

|    |drumurilor               |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 25.|Maşină autopropulsată    |   |          |          |          |          |

|    |pentru forat             |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 26.|Maşină autopropulsată    |   |          |          |          |          |

|    |pentru turnat asfalt     |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 27.|Plug de zăpadă           |   |          |          |          |          |

|    |autopropulsat            |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 28.|Şasiu autopropulsat cu   |   |          |          |          |          |

|    |ferăstrău pentru tăiat   |   |          |          |          |          |

|    |lemn                     |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 29.|Tractor pe pneuri        |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 30.|Troliu autopropulsat     |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 31.|Utilaj multifuncţional   |   |          |          |          |          |

|    |pentru întreţinerea      |   |          |          |          |          |

|    |drumurilor               |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 32.|Vehicul de pompieri      |   |          |          |          |          |

|    |pentru derularea         |   |          |          |          |          |

|    |furtunurilor de apă      |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 33.|Vehicul pentru măcinat şi|   |          |          |          |          |

|    |compactat deşeuri        |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 34.|Vehicul pentru marcarea  |   |          |          |          |          |

|    |drumurilor               |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

| 35.|Vehicul pentru tăiat şi  |   |          |          |          |          |

|    |compactat deşeuri        |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

|    |TOTAL                     |   |          |          |          |          |

|____|_________________________|___|__________|__________|__________|__________|

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXA NR.13

TAXA PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATELOR,AVIZELOR AUTORIZAŢIILOR

 

 

 

                               |

| Taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi a autorizaţiilor          |

|______________________________________________________________________________|

| Art. 267 alin. (1)                               |                   - lei - |

| Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism|                           |

| în mediul urban                                  |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

| Suprafaţa pentru care se obţine certificatul de  |                           |

| urbanism                                         |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

| a) până la 150 m^2, inclusiv                     |          6                     |

|__________________________________________________|___________________________|

| b) între 151 şi 250 m^2, inclusiv                |     7                     |

|__________________________________________________|___________________________|

| c) între 251 şi 500 m^2, inclusiv                |     9                     |

|__________________________________________________|___________________________|

| d) între 501 şi 750 m^2, inclusiv                |     12                    |

|__________________________________________________|___________________________|

| e) între 751 şi 1000 m^2, inclusiv               |     14                   |

|__________________________________________________|___________________________|

| f) peste 100 m^2                                 | 14 + 0,01 lei/m^2, pentru |

|                                                  | fiecare m^2 care depăşeşte|

|                                                  | 1000 m^2                  |

|__________________________________________________|___________________________|

| Art. 267 alin. (4)                               | 8 lei,                    |

| Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de foraje sau| pentru fiecare m^2 afectat|

| excavări                                         |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

| Art. 267 alin. (7)                               |  8 lei,                   |

| Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de construire|           pentru fiecare  |

| pentru chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de      | m^2 de suprafaţă ocupată  |

| expunere, situate pe căile şi în spaţiile        | de construcţie            |

| publice, precum şi pentru amplasarea corpurilor  |                           |

| şi a panourilor de afişaj, a firmelor şi         |                           |

| reclamelor                                       |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

| Art. 267 alin. (11)                              |  13 lei,                  |

| Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii privind  |           pentru fiecare  |

| lucrările de racorduri şi branşamente la reţelele| racord                    |

| publice de apă, canalizare, gaze, termice,       |                           |

| energie electrică, telefonie şi televiziune prin |                           |

| cablu                                            |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

| Art. 267 alin. (12)                              |  15 lei,                  |

| Taxa pentru avizarea certificatului de urbanism  |                           |

| de către comisia de urbanism şi amenajarea       |                           |

| teritoriului, de către primari sau de structurile|                           |

| de specialitate din cadrul consiliului judeţean  |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

| Art. 267 alin. (13)                              | 5 lei,                    |

| Taxa pentru eliberarea certificatului de         |                           |

| nomenclatură stradală şi adresă                  |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

 

 

 

 

 

 

 

 

| Art. 268 alin. (1)           | 1. în mediul rural| 15 lei,                   |

| Taxa pentru eliberarea unei  |                   |                           |

| autorizaţii pentru           |___________________|___________________________|

| desfăşurarea unei activităţi | 2. în mediul urban|                           |

| economice                    |                                               |

|______________________________|___________________|___________________________|

 

| Art. 268 alin. (3)                               | 32 lei,                   |

| Taxa pentru eliberarea de copii heliografice de  |           pentru fiecare  |

| pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea    | m^2 sau fracţiune de m^2  |

| planuri, deţinute de consiliile locale           |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

| Art. 268 alin. (4)                               |  35 lei eliberare         |

| Taxa pentru eliberarea certificatului de         |   8 lei viza trimestrială                 |

| producător                                       |                           |

|__________________________________________________|___________________________|

| Art. 268 alin. (5)                               | 1000 lei,                 |

| Taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a          |                           |

| autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de |                           |

| alimentaţie publică                              |                           |

|__________________________________________________|___________________________|         

 

 

 

 

ANEXA NR. 14

TAXA PENTRU FOLOSIREA MIJLOACELOR DE RECLAMA SI PUBLICITATE

 

 

 

 
Tip taxa
Niveluri pentru anul 2014

lei/mp sau fractiune de mp

 
1
In cazul unui afisaj situat in locul in care persoana deruleaza o activitate economica
 

32

+4 % majorare a taxei
2
In cazul oricarui alt panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate
 

23

+4 % majorare a taxei
3
Taxa pentru sericiile de reclama si publicitate
3% asupra valorii serviciilor de reclama si publicitate prevazute in contract

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEXA NR. 15

IMPOZITUL PE SPECTACOLE

 

Nr.

crt.
Specificatie
Nivel pt. anul 2014

Lei/mp/zi

 
1
Videoteci
0,1168
2
Discoteci
0,2080
 

.
3
Pentru manifestările artistice de teatru, de operă, de operetă, de filarmonică, cinematografice, muzicale, de circ, precum şi pentru competiţiile sportive interne şi internaţionale
Cota de 2 %

 din suma incasata din vanzarea biletelor si a abonamentelor

 
4
Pentru oricare alte manifestari, altele decat cele de mai sus, respectiv manifestările artistice de genul: festivaluri, concursuri, cenacluri, serate, recitaluri sau alte asemenea manifestări artistice ori distractive care au un caracter ocazional
Cota de 5 %

din suma incasata din vanzarea biletelor si a abonamentelor

 
 

ANEXA NR. 16

TAXA HOTELIERA

 

Nr.crt.
Specificatie
Cota pt. anul 2014 - %

 
1
Taxa hoteliera pt. fiecare zi de cazare
1%

 
 

 

 

 

 

 

 

ANEXA NR. 17

 

Legea nr. 117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru, cu modificările ulterioare

 

                                  ANEXA                                      |

|           Lista cuprinzând taxele extrajudiciare de timbru                   |

|______________________________________________________________________________|

|Nr. | Extras din norma juridică                                               |

|crt.|                                                                 - lei - |

|____|_________________________________________________________________________|

| CAPITOLUL I                                                                  |

| Taxe pentru eliberarea certificatelor de orice fel, altele decât cele        |

| eliberate de instanţe, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti,     |

| Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de notarii      |

| publici, precum şi pentru alte servicii prestate de unele instituţii publice |

|______________________________________________________________________________|

|  1.| Eliberarea de către organele administraţiei      | 2                    |

|    | publice centrale şi locale, de alte autorităţi   |                      |

|    | publice, precum şi de instituţii de stat, care,  |                      |

|    | în exercitarea atribuţiilor lor, sunt în drept să|                      |

|    | certifice anumite situaţii de fapt, a            |                      |

|    | certificatelor, adeverinţelor şi a oricăror alte |                      |

|    | înscrisuri prin care se atestă un fapt sau o     |                      |

|    | situaţie, cu excepţia acelor acte pentru care se |                      |

|    | plăteşte o altă taxă extrajudiciară de timbru mai|                      |

|    | mare                                             |                      |

|____|__________________________________________________|______________________|

|  2.| Eliberarea certificatelor de proprietate asupra  | X                    |

|    | animalelor, pe cap de animal:                    |                      |

|    |__________________________________________________|______________________|

|    | - pentru animale sub 2 ani                       | 2                    |

|    |__________________________________________________|______________________|

|    | - pentru animale peste 2 ani                     | 2                    |

|____|__________________________________________________|______________________|

|  3.| Certificarea (transcrierea) transmisiunii        | X                    |

|    | proprietăţii asupra animalelor, pe cap de animal,|                      |

|    | în bilete de proprietate:                        |                      |

|    |__________________________________________________|______________________|

|    | - pentru animale sub 2 ani                       | 2                    |

|    |__________________________________________________|______________________|

|    | - pentru animale peste 2 ani                     | 5                    |

|____|__________________________________________________|______________________|

 

 

|  6.| Înregistrarea, la cerere, în actele de stare     | 15                   |

|    | civilă a schimbării numelui şi sexului           |                      |

|____|__________________________________________________|______________________|

|  7.| Înregistrarea, la cerere, în actele de stare     | 2                    |

|    | civilă a desfacerii căsătoriei                   |                      |

|____|__________________________________________________|______________________|

|  8.| Transcrierea, la cerere, în registrele de stare  | 2                    |

|    | civilă române, a actelor de stare civilă         |                      |

|    | întocmite de autorităţile străine                |                      |

|____|__________________________________________________|______________________|

| 9 .| Reconstituirea şi întocmirea ulterioară, la      | 2                    |

|    | cerere, a actelor de stare civilă                |                      |

|____|__________________________________________________|______________________|

| 10.| Eliberarea altor certificate de stare civilă în  | 2                    |

|    | locul celor pierdute, sustrase, distruse sau     |                      |

|    | deteriorate                                      |                      |

|____|__________________________________________________|______________________|

|

 

CAPITOLUL II                                                                 |

| Taxe pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate şi înscrierea |

| menţiunilor în acestea, precum şi pentru eliberarea permiselor de vânătoare  |

| şi de pescuit                                                                |

|______________________________________________________________________________|

|  1.| Acte de identitate:                              | X                    |

|    |__________________________________________________|______________________|

|    | a) eliberarea sau preschimbarea actelor de       | 5                    |

|    | identitate pentru cetăţenii români, eliberarea   |                      |

|    | sau prelungirea valabilităţii actelor de         |                      |

|    | identitate pentru cetăţenii străini şi pentru    |                      |

|    | persoanele fără cetăţenie, precum şi înscrierea  |                      |

|    | menţiunilor privind schimbarea domiciliului sau a|                      |

|    | reşedinţei cetăţenilor români                    |                      |

|    |__________________________________________________|______________________|

|    | b) viza anuală a carnetelor de identitate ale    | 6                    |

|    | cetăţenilor străini şi ale persoanelor fără      |                      |

|    | cetăţenie                                        |                      |

|    |__________________________________________________|______________________|

 

 

 

 

 

| CAPITOLUL III                                                               |

| Taxă pentru furnizare date

                                                  |

|______________________________________________________________________________|

|    | Înregistrarea cererilor persoanelor fizice şi    | 5                    |

|    | juridice privind furnizarea unor date din        |                      |

|    | Registrul naţional de evidenţă a persoanelor,    |                                       |

|____|__________________________________________________|______________________|

| CAPITOLUL IV                                                                  |

| Taxe pentru eliberarea titlurilor de proprietate asupra terenurilor dobândite|

| în baza Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi  |

| completările ulterioare                                                      |

|______________________________________________________________________________|

|  1.| Taxe pentru eliberarea titlurilor de proprietate | 15                   |

|    | asupra terenurilor dobândite în baza Legii       |                      |

|    | fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu    |                      |

|    | modificările şi completările ulterioare, cu      |                      |

|    | excepţia celor pentru terenurile agricole şi     |                      |

|    | forestiere                                       |                      |

|____|__________________________________________________|______________________|

        

  ANEXA NR.18

            TAXE LOCALE

 

           

 

a)      Taxe privind servicii de copiat, multiplicat: 0,50 lei copie coală format A4

b)      Taxa pentru eliberarea adeverinţelor aducătoare de venit după Registrul agricol: 5 lei.

c)      Taxa pentru eliberarea procesului verbal de evidenţiere a construcţiilor:20 lei

d)     Taxă pentru remăsurarea terenurilor agricole:25 lei/deplasare

e)      Taxă pentru eliberarea copiilor existente în arhivă:15 lei/act

f)       Taxă pentru oficierea căsătoriilor de zilele nelucrătoare:20 lei

g)      Taxă de salubritate

      Pentru persoane fizice

  – taxă pe persoană :   25 lei/an

                                     - pentru  familii  cu mai mult de 4 persoane în familii: 20 lei/an/pers.

- persoane peste 75 ani:scutiţi

- copii sub 14 ani:scutiţi

- pentru străinaşi cu case pe raza comunei:48 lei/an/casă

                        Pentru persoane juridice:

                                                 - colectare și transport deșeuri municipale:25 lei/mc (în zona de operare)

                                                 - colectare și transport deșeuri municipale 32 lei/mc (în afara zonei de operare)

                                                 - închiriere container 1,1 mc:30 lei/buc/lună

h)      Taxă destinat finanţării Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență:

      Persoane fizice15 lei/imobil-casă-/an

      Persoane juridice:conform contractelor

      Pentru persoane juridice care nu au încheiat contract:200 lei/imobil/an/utilizator (indiferent de forma juridică de utilizare:închiriere/concesionare,etc)

j)         Taxă pentru utilizarea buldoexcavatorului:50 lei/oră

k)      Tarife pentru furnizarea de informaţii topografice (plan parcelar), cadastrale sub formă grafică şi format electronic :

                             - pentru suprafață de până la 1 ha :50 lei

                             - pentru suprafață cuprinsă între 1 ha și 2 ha:100 lei

                             - pentru suprafață cuprinsă între 2 ha și 3 ha:150 lei

                             - pentru suprafață cuprinsă între 3 ha și 5 ha:200 lei

                             - pentru suprafață cuprinsă între 5 ha și 10 ha:250 lei

                             - pentru suprafață de peste 10 ha:300 lei

 

l)        Taxă SPCLEP

 

                    Contravaloare carte de identitate:7 lei

                    Contravaloare carte de identitate provizorie:1 lei

 

m)     Taxă pentru comerţ ambulant:

-          pentru comerţ pe amplasament fix : 25 lei/zi

-          pentru comerţ  mobil :

-    produse nealimentare: 25 lei/zi

-    produse alimentare de un singur sortiment:25 lei/zi

-    produse alimentare-mai multe sortimente-:50 lei/zi

-          produse de mai multe sortimente-nespecificat  mai sus (alimentare si nealimentare) - 50 lei/zi

 

n)      Taxă de urgență (eliberarea actelor în ziua depuneri cereri):10 lei/act

o)      Taxă de la persoanele racordate la sistemul de canalizare din Acăţari-5 lei/persoană/lună